Официален производител на:

ТЕЧНА ГУМА

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА:

- ПОКРИВИ
- ТЕРАСИ
- ГАРАЖИ
- МАЗЕТА
- БАНИ
- СТЕНИ
- ТРЪБИ
- ОСНОВИ НА СГРАДИ
0897 054 024
Актуално

Безшевна течна гума. Иновативна хидроизолацията за открити тераси - гр.София

Изпрати запитване
ДРУГИ НАШИ ОБЕКТИ

Откритите тераси представляват важна част от съвременния живот в градска среда. Те предоставят пространство за отдих, забавление и дори работа, но също така са изложени на неблагоприятни атмосферни условия. За да се поддържа тяхната функционалност и дълготрайност, е от съществено значение да се осигури надеждна и ефективна хидроизолация. Този случай разглежда успешното приложение на безшевна течна гума в решаването на проблеми с течовете на една открита тераса в гр. София.

Клиентът, чийто случай разглеждаме, се бореше с непрекъснати течове и влажност на неговата открита тераса. Неколкократните опити да се поправят фугите не бяха довели до желания резултат. Проблемите се задълбочаваха, и клиентът насочи вниманието си към нови и по-ефективни методи за хидроизолация.


Грундиране и подготовка

Процесът на подготовка включваше грундиране на основата с хидроизолационен епоксиден грунд Hydroflex-Grund Epoxy. Този етап е от изключително значение, тъй като осигурява добра адхезия между основата и течната гума, която ще бъде нанесена по-късно.

Армиране и безшевна хидроизолация


Един от най-важните етапи в процеса беше армирането на ъглите с полиестерно платно. Тази стъпка гарантира безшевната хидроизолация на терасата и предотвратява водата да проникне през слабите места в структурата. След успешното армиране на ъглите, цялата повърхност на терасата бе армирована с течна гума Hydroflex-Universal, като се нанесоха четири слоя. Последните два завършващи слоя бяха в светло сив цвят, осигурявайки не само естетичен вид на терасата, но и допълнителна защита срещу вредни въздействия като ултравиолетови лъчи и атмосферни условия.

Предимства на безшевната течна гума

Течната гума Hydroflex-Universal се явява ефективна защита за открити тераси. Тя се отличава с безшевната си структура, което предотвратява проникването на вода през малки пукнатини и фуги. Това създава здравословна среда за терасата и предотвратява образуването на влажни зони.

Гъвкавостта на течната гума позволява приложението й на различни типове повърхности и осигурява безшевна, непропусклива мембрана, която се адаптира към движенията на подложката без да се напуква.

Бързо и удобно приложение


Едно от значимите предимства на течната гума е бързото и удобно приложение. Този фактор е от изключително значение при строителни дейности в градски условия, където времето е ограничено.

Заключение

Качествената и правилно изпълнена хидроизолация е от съществено значение за дълготрайната експлоатация и здраве на откритите тераси. Приложението на безшевната течна гума Hydroflex-Universal предоставя изключителна защита, като осигурява непромокаем и устойчив слой, който гарантира дългогодишна защита. Този случай в гр. София подчертава ефективността и предимствата на съвременните методи за хидроизолация и тяхната решителна роля за поддържане на откритите тераси в перфектно състояние.

БЕЗШЕВНА ТЕЧНА ГУМА. ИНОВАТИВНА ХИДРОИЗОЛАЦИЯТА ЗА ОТКРИТИ ТЕРАСИ - ГР.СОФИЯ
ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ: Епоксиден грунд, Полиестерно платно, течна гума Hydroflex-Universal
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Разгледайте още наши Тераси