Официален производител на:

ТЕЧНА ГУМА

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА:

- ПОКРИВИ
- ТЕРАСИ
- ГАРАЖИ
- МАЗЕТА
- БАНИ
- СТЕНИ
- ТРЪБИ
- ОСНОВИ НА СГРАДИ
0897 054 024
Актуално

Хидроизолация на покривна тераса

ПРЕПОРЪЧАНИ СТАТИИ
Изпрати запитване

Покривните тераси предлагат красиви панорамни гледки и могат да се превърнат в предпочитано място за свободното време. Потенциалът им е много по-голям от този на балконите. Не трябва да се забравя, че покривните тераси са изложени на екстремни атмосферни условия - топлина, студ и влага. Това налага при изпълнението на покривните тераси да се спазва строга технологична дисциплина. Особено внимание трябва да се обърне на хидроизолацията с течна гума.

Стъпките за изпълнение на качествена и ефективна хидроизолация са следните:

1. Всички фуги, пукнатини и неравности на основата се запълват със специална водонепропусклива фугираща смес. Със същата водонепропусклива смес при връзката борд-замазка на терасата се правят холкери. Радиусът на холкерите е от порядъка на няколко сантиметра (4-5 см). За правилното им и бързо оформяне е добре да се използва специална заоблена маламашка.

2. Изчаква се да изсъхне. Върху замазката, холкерите и част от бордовете със широка четка или валяк се нанася разреден с вода в съотношиние 70:30 грунд от течна гума.

3. Върху така грундираната повърхност се омрежва с Полиестерно платно А-65 и отново се полага грунд.

4. Изчаква се пълното изсъхване на грунда. С баданарка се нанася хидроизолационен разтвор с течна гума , като в ъглите борд-замазка се вгражда хидроизолационна лента от полиестерно платно. След изсъхване на първия слой на хидроизолацията се прави втори, който се нанася перпендикулярно на първия.

5. Изчаква се до пълното изсъхване на хидроизолационния слой. Плочките се лепят с гъвкаво мразоустойчиво лепило за плочки.След изсъхване то запазва своята еластичност при температурни разширения и свивания, следствие на атмосферните условия. Между плочките се оставя фуга с минимална ширина 3-4 милиметра. Фугата поема линейните разширения през лятото и свивания през зимата.

6. Изчаква се минимум 24 часа, след което се фугира с водоотблъскваща, еластична фугираща смес.

Забележка: Препоръчително е цокълът също да се направи от плочки.

След като е приключена работата по хидроизолацията с течна гума и полагането на плочките Вашата тераса може да добие красив и завършен вид като някоя от посочените по-долу с придружена растителност и мека мебел.