ќфициален производител на:

“≈„Ќј √”ћј

Ќќ¬ќ ѕќ ќЋ≈Ќ»≈ ’»ƒ–ќ»«ќЋј÷»» «ј:

- ѕќ –»¬»
- “≈–ј—»
- √ј–ј∆»
- ћј«≈“ј
- ЅјЌ»
- —“≈Ќ»
- “–ЏЅ»
- ќ—Ќќ¬» Ќј —√–јƒ»
0897 054 024
јктуално

’идроизолаци€ с течна гума на вкопан басейн в зем€та - гр.—имитли

»зпрати запитване
ƒ–”√» ЌјЎ» ќЅ≈ “»

ѕоредни€т интересен за нас обект, който беше предизвикателство е вкопан басейн в зем€та. Ѕасейна се състои от 2 нива и е с √-образна форма. ѕри този случай проблема беше, че след напълване на басейна с вода в шахтата с помпите и пречиствателната инсталаци€ влиза вода и се пълни, което е проблем за съоръжени€та поставени в не€.

Ўахтата е вкопана в зем€та и се намира в съседство до 2 от стените на басейна, както е видно от снимките. ѕреди започване на полагане на хидроизолаци€та на басейна във вида, който се вижда на първата снимка е бил обмазан преди години с водоустойчива силиконова бо€, който с течение на годините се е износила и басейна видимо се нуждаеше от ремонт.

—лед обстоен преглед на наши€т екип обаче установихме н€кои доста "плашещи" факти като цели дупки по ъглите и стените на басейна. ќсобено тези, които граничат с шахтата на басейна, в ко€то влизаше вода и всъщност беше проблема, поради който клиента се свърза с нас.

«а сравнение до една от дупките наши€т екип постави химикалка, за да се сравни размера й спр€мо дебелината на химикалката. ¬идимо това беше доста притеснително с тези размери. 

«а целта се наложи да се предприемат н€кои по-сигурни мерки, за да се избегнат за в бъдеще по€вата на подобни проблеми. —тъпките, които изпълнихме б€ха следните:

  • ѕочистване на басейна обилно с вода от прах и мръсоти€.
  • √рундиране на басейна с битумен грунд за по-добра адхези€ на хидроизолаци€та с течна гума.
  • ѕодсилване на всички ъгли на басейна с компенсаторна лента, ко€то да поема разширени€та.
  • ѕолагане на омрежващо полиестерно платно ј-65 по всички стени, включително пода.
  • ѕолагане на н€колко пласта хидроизолаци€ с течна гума Hydroflex-2K с цел по-гол€ма здравина, еластичност и дълготрайност на покритието
  • ѕолагане на н€колко пласта специален износоустойчив син цв€т

“ова, което предложихме като допълнително декоративно решение на клиента е да хидроизолираме с течна гума и цв€т хоризонталната част на парапета на басейна, за да стои като продължение на вътрешната част. ¬ъншната част остава като част от пътеката, ко€то е от облицовъчен камък.

“ова предложение дойде и в следствие на пукнатини, които б€ха почнали да се по€в€ват измежду облицовъчните камъни. ¬ следствие на това вътре в т€х ще влиза вода, ко€то ще доведе до допълнително разрушаване на басейна и по€вата на нови проблеми.

—лед изпълнението на всички стъпки по-горе, н€колко дни по-късно напълнихме басейна и той наистина изглеждаше прекрасно :)

 

’»ƒ–ќ»«ќЋј÷»я — “≈„Ќј √”ћј Ќј ¬ ќѕјЌ Ѕј—≈…Ќ ¬ «≈ћя“ј - √–.—»ћ»“Ћ»
»«ѕќЋ«¬јЌ» ћј“≈–»јЋ»: Ѕитумен грунд, Hydroflex-2K, ѕолиестерно платно ј-65, ќцвет€ване със специален пигмент
ѕреди
—лед
ѕреди
—лед
ѕреди
—лед
–азгледайте още наши Ѕасейни