Официален производител на:

ТЕЧНА ГУМА

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА:

- ПОКРИВИ
- ТЕРАСИ
- ГАРАЖИ
- МАЗЕТА
- БАНИ
- СТЕНИ
- ТРЪБИ
- ОСНОВИ НА СГРАДИ
0897 054 024
Актуално

Откриване и отстраняване на теч от тераса.

Откритите покривни тераси, които са така модерни в строителството през последните години са едно страхотно място, където да се отпуснете със семейството си и с приятели. За съжаление в един момент те създават проблеми с течове и затова е важна тяхната поддръжка и навременно отстраняване на проблемни места, като фуги, сифони, нарушена хидроизолация под основата и др.
Хидроизолация на покривна тераса с течна гума Hydroflex-Universal
Особено на по-големите открити тераси трудно се открива точното място, от където се пропуска водата.

Причините за теч от тераса са няколко:

 

 

 

  • Проверка на сифона, дали е счупен или запушен. Това може да се извърши със специален уред за проверка на сифони. По-лесния начин, които всеки може да използва е като се изсипе 2-3 кофи с вода на самия сифон. Ако проблема е в сифона или тръбата в помещение под него ще се види, защото водата веднага ще си намери пътя и ще протече.
  • Друг проблем, който се среща е нарушена фуга. В такъв случай старата фуга трябва да се почисти старателно и да се положи нова фуга, но това не гарантира спиране на течовете, тъй като това е временно решение и не винаги те са така устойчиви на вода и температурни разширения, както са описани на опаковките. В този случай е важен и размера на фугата, заради температурните разширения фугата за външни условия трябва да е поне 4 мм.
  • Един често срещан и пренебрегван проблем е неимпрегниран бордов камък. Колкото и странно да звучи, когато не е импрегниран със специален грунд, той има свойството да попива вода и при по-обилни валежи пропуска водата.
  • При откриване на проблем с течове и важно да се обърне внимание и на цокъла и ъглите. Те са едни от най-слабите места на откритите тераси.

Както посочихме при проверката за сифона, по същия начин може да се проверят и останалите части на терасата, като се мокри само предполагаемата част, а останалата част се оставя суха.

Ако проблема е цялостен, това означава че е нарушена хидроизолацията положена под гранитогреса или тя липсва като цяло.

В такъв случай трябва да се положи нова хидроизолация.

Полагане на еластична хидроизолация върху плочкиПолагане на еластична хидроизолация под плочки
В зависимост от това дали гранитогреса е здраво залепен или не, се определят допълнителните ремонтни дейности.
При необходимост да се премахне, преди полагането на хидроизолацията трябва да се направи изравнителна замазка с наклони към сифоните. За разлика от много други хидроизолации течна гума Hydroflex-Universal е подходяща, както за вътрешно приложение, така и за външно крайно покритие. Благодарение на своята 100% UV защита тази безшевна мембрана може да се положи върху здраво залепен гранитогрес и не се налага да се полага друго покритие, което да го защитава от лоши атмосферни влияния. За създаване на изключително по-приятен вид на терасата течна гума Hydroflex-Universal се предлага в различни цветове спрямо предпочитанията на клиентите.