Официален производител на:

ТЕЧНА ГУМА

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА:

- ПОКРИВИ
- ТЕРАСИ
- ГАРАЖИ
- МАЗЕТА
- БАНИ
- СТЕНИ
- ТРЪБИ
- ОСНОВИ НА СГРАДИ
0897 054 024
Актуално

Полагане на хидроизолация с течна гума и прозрачно полиуретаново покритие върху плосък покрив - с.Лозен

Изпрати запитване
ДРУГИ НАШИ ОБЕКТИ

Хидроизолацията с течна гума е един от най-ефективните начини за защита на плоски покриви от влага и водни прониквания. Това иновативно решение съчетава лесна и бърза апликация с висока устойчивост и дълготрайност. В следващите редове ще разгледаме процеса на хидроизолация с течна гума върху замазка на плосък покрив, включително стъпките, които трябва да бъдат изпълнени за постигане на оптимални резултати.

Първата стъпка в процеса на хидроизолация е почистването на основата. Плоският покрив трябва да бъде освободен от всички замърсявания, прах, мазнини или други вещества, които биха могли да попречат на доброто прилепване на течната гума.

След като основата е почистена, следващата стъпка е грундиране с хидроизолационен епоксиден грунд Hydroflex-Grund Epoxy. Това осигурява допълнително залепване и укрепване на основата, както и подобрява адхезията между основата и течната гума. Епоксидният грунд Hydroflex-Grund Epoxy  помага за увеличаване на устойчивостта на покрива към влага и химически вещества.

След като е осигурено правилното грундиране, следващата стъпка е армирането на ъглите и пода на покрива с полиестерно платно. Това осигурява допълнителна здравина и устойчивост на най-уязвимите части на покривната конструкция. Полиестерното платно се нанася с първа ръка течна гума.

След армирането на ъглите и пода с полиестерно платно, следващата стъпка е полагането на течна гума Hydroflex-Universal върху покрива. Течната гума се нанася общо на четири слоя, като всяко нанасяне се извършва след напълно изсъхване на предходния слой.

Течна гума Hydroflex-Universal може да бъде нанесена с помощта на валяк или четка, като основната цел е да се покрие покривната повърхност равномерно и без пропуски. Всеки слой трябва да изсъхне преди нанасянето на следващия, за да се гарантира добро свързване и устойчивост.

Последните два слоя от течната гума може да бъде в избран цвят. В случая е избран светло сив цвят.

За да придадете на покрива допълнителна устойчивост на износване и натоварване, последната стъпка е полагането на финишно прозрачно полиуретаново покритие Hydroflex-Top Coat PUR. Това покритие защитава течната гума от механични увреждания и други вредни външни влияния. Hydroflex-Top Coat PUR осигурява здравина и дълготрайност на покрива, като го предпазва от износване и деградация.

Хидроизолацията с течна гума Hydroflex-Universal върху замазка на плосък покрив представлява съвременно и ефективно решение за защита на покрива от влага и водни прониквания. Този метод осигурява здравина, устойчивост и дълготрайност, като същевременно предоставя естетически приятен външен вид. С правилното прилагане и поддръжка, хидроизолацията с течна гума може да продължи много години и да предпази покрива ви от влага.

ПОЛАГАНЕ НА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ С ТЕЧНА ГУМА И ПРОЗРАЧНО ПОЛИУРЕТАНОВО ПОКРИТИЕ ВЪРХУ ПЛОСЪК ПОКРИВ - С.ЛОЗЕН
ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ: Епоксиден грунд, Полиестерно платно, течна гума Hydroflex-Universal,Прозрачно полиуретаново покритие Hydroflex-Top Coat PUR
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Разгледайте още наши Покриви