Официален производител на:

ТЕЧНА ГУМА

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА:

- ПОКРИВИ
- ТЕРАСИ
- ГАРАЖИ
- МАЗЕТА
- БАНИ
- СТЕНИ
- ТРЪБИ
- ОСНОВИ НА СГРАДИ
0897 054 024
Актуално

Хидроизолация с течна гума на вкопан басейн в земята - гр.Симитли

Изпрати запитване
ДРУГИ НАШИ ОБЕКТИ

Поредният интересен за нас обект, който беше предизвикателство е вкопан басейн в земята. Басейна се състои от 2 нива и е с Г-образна форма. При този случай проблема беше, че след напълване на басейна с вода в шахтата с помпите и пречиствателната инсталация влиза вода и се пълни, което е проблем за съоръженията поставени в нея.

Шахтата е вкопана в земята и се намира в съседство до 2 от стените на басейна, както е видно от снимките. Преди започване на полагане на хидроизолацията на басейна във вида, който се вижда на първата снимка е бил обмазан преди години с водоустойчива силиконова боя, който с течение на годините се е износила и басейна видимо се нуждаеше от ремонт.

След обстоен преглед на нашият екип обаче установихме някои доста "плашещи" факти като цели дупки по ъглите и стените на басейна. Особено тези, които граничат с шахтата на басейна, в която влизаше вода и всъщност беше проблема, поради който клиента се свърза с нас.

За сравнение до една от дупките нашият екип постави химикалка, за да се сравни размера й спрямо дебелината на химикалката. Видимо това беше доста притеснително с тези размери. 

За целта се наложи да се предприемат някои по-сигурни мерки, за да се избегнат за в бъдеще появата на подобни проблеми. Стъпките, които изпълнихме бяха следните:

  • Почистване на басейна обилно с вода от прах и мръсотия.
  • Грундиране на басейна с битумен грунд за по-добра адхезия на хидроизолацията с течна гума.
  • Подсилване на всички ъгли на басейна с компенсаторна лента, която да поема разширенията.
  • Полагане на омрежващо полиестерно платно А-65 по всички стени, включително пода.
  • Полагане на няколко пласта хидроизолация с течна гума Hydroflex-2K с цел по-голяма здравина, еластичност и дълготрайност на покритието
  • Полагане на няколко пласта специален износоустойчив син цвят

Това, което предложихме като допълнително декоративно решение на клиента е да хидроизолираме с течна гума и цвят хоризонталната част на парапета на басейна, за да стои като продължение на вътрешната част. Външната част остава като част от пътеката, която е от облицовъчен камък.

Това предложение дойде и в следствие на пукнатини, които бяха почнали да се появяват измежду облицовъчните камъни. В следствие на това вътре в тях ще влиза вода, която ще доведе до допълнително разрушаване на басейна и появата на нови проблеми.

След изпълнението на всички стъпки по-горе, няколко дни по-късно напълнихме басейна и той наистина изглеждаше прекрасно :)

 

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ С ТЕЧНА ГУМА НА ВКОПАН БАСЕЙН В ЗЕМЯТА - ГР.СИМИТЛИ
ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ: Битумен грунд, Hydroflex-2K, Полиестерно платно А-65, Оцветяване със специален пигмент
Преди
След
Преди
След
Преди
След
Разгледайте още наши Басейни