ќфициален производител на:

“≈„Ќј √”ћј

Ќќ¬ќ ѕќ ќЋ≈Ќ»≈ ’»ƒ–ќ»«ќЋј÷»» «ј:

- ѕќ –»¬»
- “≈–ј—»
- √ј–ј∆»
- ћј«≈“ј
- ЅјЌ»
- —“≈Ќ»
- “–ЏЅ»
- ќ—Ќќ¬» Ќј —√–јƒ»
0897 054 024
јктуално

 ак да изберем подход€щ декинг за открита тераса.

ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ» —“ј“»»
»зпрати запитване

јко търсите настилка, ко€то е практична, здрава, красива, носи усещане за уют, значи ви тр€бва декинг.

ƒекингът е екстериорна подова настилка от висококачествена, естествена дървесина, ко€то създава чувството за близост до природата.

ѕриложението му е много широко. ћоже да се използва като подова настилка на плувни басейни, сауни, настилка за заведени€, веранди, тераси, мостове, пристанища, беседки, алеи, екстериорен паркет за градини и паркове.

 огато става въпрос за открити тераси, които се намират над помещение тр€бва да се обърне специално внимание на хидроизолаци€та.
ƒекингът има функци€та да създава красота и уют, но тр€бва да се подготви най-важната част за откритите тераси - отводн€ването и предпазването от течове.

¬ зависимост от материалите, от които е изработен декингът се дели на н€колко вида.
≈то и разновидностите и техните предимства:

 ак да изберем подход€щ декинг за открита тераса≈стествена дървесина

ƒървесината, от ко€то е изграден този декинг, усто€ва на капризите на времето години наред. ƒоказали пригодността си за външна употреба видове и термично модифицирана дървесина буквално остават във форма дълги години.
¬с€ка ламела от масивна дървесина притежава уникалност, каквато само природата може да сътвори.
–одините, европейски дървесни видове се отличават със сво€ разпознаваем характер и неподражаем рисунък. «а разлика от т€х екзотичната дървесина изгражда настилки със спокойна, хомогенна картина.

ѕредимства:

 • естествена дървесина
 • устойчив и рециклируем
 • минимално нагр€ване от слънцето

“ермодървесина

ѕоради термичната обработка на дървесината, в клетъчната й структура настъпва пром€на, поради което термодървесината реагира много по-слабо на пром€ната във влажността на заобикал€щата € среда и става много по-устойчива на вс€какви метеорологични услови€. Ѕлагодарение на новите си качества термично обработената дървесина е силно устойчива срещу нападение от вредители и гъбични нападени€. ¬ допълнение към тези свойства се промен€ и нейни€ външни€ вид – в зависимост от температурни€ интензитет на обработката, получава хомогенни, тъмни нюанси, без да губи сво€та характерна шарка.

ѕредимства:

 • без добавени химикали
 • дълголетен и устойчив
 • европейска дървесина

 ак да изберем подход€щ декинг за открита тераса

WPC - “унингована дървесина

ѕреди покупка на декинг е важно да бъдат дефинирани различните желани€ и очаквани€ по отношение на негови€ външен вид, дълготрайност, разполагаеми€ бюджет и интензивността на необходимата поддръжка. «а търсещите лесна поддръжка WPC е сигурен ход. «а разлика от обичайните ламели от дърво, WPC настилките не се нужда€т от ежегодно шлайфане или омасл€ване. ƒостатъчна е еднократна акци€ с градински€ маркуч или водоструйката през пролетта и есента, за да бъдат почистени ламелите.
WPC (дървесно-полимерен композит) е материал, произведен от дърво или био-отпадък и полимери, най-често съчетани в съотношение 55% дървесни влакна, 35% полиетилен (HDPE) и 10% добавки и стабилизатори. Ќай-гол€мото предимство на WPC материалите е, че те запазват най-добрите свойства на дървото.
— микса от дървесина и полимери декингът от WPC (Wood Plastic Composite) съчетава добрите механични качества на естествената дървесна суровина и устойчивостта на пластмасата.

 ак да изберем подход€щ декинг за открита тераса«а разлика от масивните ламели, композитната настилката не се нуждае от ежегодна поддържаща обработка. ¬одната стру€ на градински€ маркуч или водоструйката е достатъчна за почистването й.

“ерасите от WPC се отличават освен това със стабилност на формата. –азпукване в следствие залед€ване не стои под въпрос. Ћипсата на трески и стружки прави WPC ламелите предпочитани от обществени€ сектор и от семейства с малки деца. ƒруги предимства на композитни€ декинг е лесни€ монтаж без необходимост от наклон и дълготрайни€ му цв€т, който се запазва години наред без избледн€ване.

ѕредимства:

 • дълголетен, устойчиви цветове и форма
 • устойчив на атмосферни вли€ние, безопасен при босо ходене
 • естествен цв€т на дърво
 • не се хлъзга
 • лесна поддръжка
 • красива повърхност
 • дълъг живот
 • водоустойчивост
 • устойчивост срещу плесен и разпадане