Официален производител на:

ТЕЧНА ГУМА

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА:

- ПОКРИВИ
- ТЕРАСИ
- ГАРАЖИ
- МАЗЕТА
- БАНИ
- СТЕНИ
- ТРЪБИ
- ОСНОВИ НА СГРАДИ
0897 054 024
Актуално

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

ПРЕПОРЪЧАНИ СТАТИИ
Обекти по категории
Изпрати запитване

Шлайфането на бетон е процес на механична обработка на повърхността с помощта на специално оборудване, комбинирано с абразивни диамантени инструменти. Металните приспособления за сегменти осигуряват премахването на неравностите по грубите бетонни повърхности, за да разкрият гладко покритие.

Шлайфането на бетон е начин за премахване на всякакви неравности и несъвършенства от повърхността му. Има случаи, в които се изравнява повърхността, за да стане по-устойчива и здрава.

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основатаКакво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

Необходимост от шлайфане на бетон
Преди монтажа на подови настилки, основата може да бъде неравна, неправилна и дори може да има остатъци от бои и епоксиди. В такива случаи инсталирането на всякакъв друг вид подова настилка върху бетонната платформа е трудно. След като бетонната повърхност е шлайфана и изгладена, монтажът на следващата подова настилка е много по-лесен.

Каквато и да бъде следващата стъпка и избрания материал за крайно покритие, най-важната част е основата да е правилно подготвена, да бъде здрава и равна.

Предимства на шлайфането на бетон:

Както вече споменахме, шлайфането изглажда пода, без да оставя несъвършенства, неравности или несъответствия. Старите и повредени бетонни подове също могат да бъдат поправени до първоначалното им състояние. Това драстично подобрява дълголетието им и ги кара да изглеждат като нови. Чисто нови настилки и подове подобряват външния вид и също така увеличават издръжливостта.

Можете да полирате бетонните си подове, за да постигнете подобрен вид.

Известно е, че шлайфането подобрява текстурата на повърхностите. Това от своя страна засилва устойчивостта на основата.

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

Всяка настилка може да има неравности и изпъкнали повърхности, които се появяват след продължителни периоди на употреба. Бетонното им шлайфане обаче може да върне настилките до предишния им вид.

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

Шлайфането на бетон помага за премахване на бои, епоксиди, замърсявания и други остатъци, присъстващи на бетонната повърхност. Шлайфането на горния слой на подовата настилка оставя гладка завършена повърхност, без неравности и несъответствия.

Повечето складове се характеризират с голям трафик, тежки стоки и мобилност. За такива изисквания бетонният под, който е едновременно достъпен и издръжлив, е най-добрият избор. Шлайфаните бетонни повърхности се оказват полезни не само в домовете, но и в търговски помещения като складове и фабрични подове. Шлайфането на бетон гарантира, че
подовете на складовете издържат дълго, предвид големия трафик и мобилността на склада.

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

Както при всеки друг специализиран процес, шлайфането и полирането на бетон е многоетапен процес, който изисква подходящи инструменти и оборудване за постигане на висококачествени резултати. Качеството на бетона е друго нещо, което не трябва да бъде компрометирано.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ:
Изпрати запитване

Запитване по Viber 0897 054 024